Hvordan laver man olivenolie?
Oprindeligt blev olivenolie fremstillet ved at presse oliven med håndkraft. Det er en romantisk tanke, men tager utroligt lang tid. Derfor er processen i dag blevet industrialiseret med store pressemaskiner.
Kun ca. 10 procent af alle oliven bruges til spiseoliven, og høsten af disse er omkring september/oktober. Derfor går 90 procent af den samlede oliven produktion til at lave olivenolie.
Alle vores olivenolier kommer fra Almazara La Alqueria-gården i Alicante-området i Spanien. Her dyrkes der på olivenlunde, som er blevet passet gennem mange generationer. For familien Alqueria er det vigtigt, at deres oliven bliver passet og plejet, og fastholder den høje kvalitet og smag. L’alqueria familien har opnået en række anerkendte certificeringer af deres olivenolie.
Familien presser selv deres oliven via egen olivenmølle. På gården lagres de i rustfrie mørke tønder, som gør, at olien får den fantastiske smag og gør den til en af verdens bedste olivenolier.
I takt med at det er familien L’Alqueria, der står for hele produktionen af olivenolien – lige fra plukning af oliven til påfyldning af den færdige olivenolie – kan de sikre den høje kvalitet og ikke mindst kan de følge hele produktionen til dørs.