Økologisk olivenolie i høj kvalitet
Hos ESAmor sælger vi udelukkende økologisk olivenolie i høj kvalitet. Vores koldpressede jomfruolivenolier fra L’alqueria har endda vundet flere priser.
Olivenolie er en vegetabilsk olie, som er udvundet fra frugten fra oliventræet, der stammer fra middelhavsområdet. Kort sagt er olivenolie saften fra pressede oliven.
Der findes mange forskellige varianter fra olivenolie, hvor “ekstra jomfru olivenolie” er den højeste kvalitet. Ligesom der findes er utal af smagsvarianter.
Læs om vores sorter her:
Blanqueta – smagsnoter: grøn mandel, artiskok, valnød
Alfafarenca – smagsnoter: mandel, banan, grøn tomat
Picual – smagsnoter: figen, mandel, banan, æble
Verdecho – blød og mild smag, der gør den perfekt til stegning
Eksklusiv forhandler i Danmark
Alle vores olivenolier kommer fra Almazara La Alqueria-gården i Alicante-området i Spanien. Her dyrkes der på olivenlunde, som er blevet passet gennem mange generationer. For familien Alqueria er det vigtigt, at deres oliven bliver passet og plejet, og fastholder den høje kvalitet og smag. L’alqueria familien har opnået en række anerkendte certificeringer af deres olivenolie.
Familien presser selv deres oliven via egen olivenmølle. På gården lagres de i rustfrie mørke tønder, som gør, at olien får den fantastiske smag og gør den til en af verdens bedste olivenolier.
I takt med at det er familien L’Alqueria, der står for hele produktionen af olivenolien – lige fra plukning af oliven til påfyldning af den færdige olivenolie – kan de sikre den høje kvalitet og ikke mindst kan de følge hele produktionen til dørs.
Olivenolie - en kilde til sundhed
Det er ikke uden grund at olivenolie bliver kaldt “gudernes føde”. Olivenolie smager nemlig ikke kun godt. Det indeholder en masse sundhedsfremmende egenskaber.
- Olivenolie har et højt indhold af enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer og et lavt indhold af mættet fedt
- Olivenolie indeholder det sunde fedt og indeholder også A- og E- vitaminer. Da disse vitaminer skal opløses i fedt under fordøjelsen, er det vigtigt, at oliven indeholder meget fedt for at vitaminerne optages
- Sænker kolesterol og blodtrykket, samt forbedrer blodomløbet
- Ekstra jomfruolivenolie er godt for hjertet, så selvom vi taler om, at både italienere og spaniere spiser meget fed mad, så er de dem i Europa, der har færrest hjerte- og karsygdomme - ligesom blodpropper er et næsten ukendt fænomen
- Olivenolie har anti-inflammatoriske egenskaber og dæmper fx ledegigt og andre autoimmune sygdomme
- Skaber balance i hormonerne, skaber flow i fordøjelsen og holder maven slank
Sådan bruges olivenolie
Økologisk olivenolie har mange anvendelsesformål. Brug den i madlavning i kolde og varme retter, til bagning, i dressinger eller som dyppelse til et godt stykke brød.